Robert Prosinečki otkrio prvih jedanaest protiv Itallije

Bosanskohercegovačka nogometna reprezentacija sutra na Bilinom polju, igra pretposljednju utakmicu u okviru kvalifikacija za Euro 2020. godine. Ugostit će jednu od najboljih svjetskih selekcija, Italiju.

Prema interesovanju italijanskih medija, utakmica sa zmajevima za njih ima veliki značaj. Žele nastaviti pobjedonosni niz od osam utakmica bez poraza u kvalifikacijama. Susret ima i poseban značaj zbog bh. igrača koji nastupaju u Italiji, a prije svega kapitena Edina Džeke i Miralema Pjanića.

Utakmica sa BiH biće i  dobar test za mlade reprezentativce Italije.

“Važno je za njih i čitavu reprezentaciju jer igramo protiv dobre reprezentacije koja je jako dobra i nekada igra s 50 posto snage. Ovo je test za naše mlade koji će poboljšati svoju igru”, izjavio je Roberto Mancini, selektor Italije.

“Mi iako nemamo šansi kroz kvalifikacije, utakmica je bitna za ono što slijedi, a to je Liga nacija u martu. Dat ćemo sve od sebe da pokušamo pobijediti Italiju”, kazao je kapiten Edin Džeko, na press konferenciji naše reprezentacije.

“Najvažnije je da su svi zdravi i da mogu konkurirati za ovu utakmicu. Imamo prvih 11, valjda neće ništa biti. Imamo i dobrih zamjena, razgovarali smo s igračima, a do sutra imamo vremena da posložimo još neke stvari. Manje više, sve je jasno”, izjavio je selektor Robert Prosinečki.

Na press konferenciji nakon koje je naš tim održao trening na Bilinom polju, selektor Robert Prosinečki izdiktirao je sastav za sutrašnju utakmicu:

Šehić, Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Cimirot, Krunić, Višća, Džeko.

 

Izvor: zenicainfo.ba