Rukomet se na velika vrata vratio u Novu Bilu

Rukometaši iz Nove Bile jučer su odigrali prvu službenu utakmicu nakon četiri godine pauze gdje su u prepunoj Sportskoj dvorani u Novoj Biloj odigrali prvenstvenu utakmicu protiv HMRK Zrinjski u okviru prvog kola lige Herceg Bosne.

Ekipe iz Nove Bile sastavljen je od  bivših igrača i te igrača iz mlađih uzrasnih kategorija, te su samo nakon mjesec dana treniranja rame uz rame rukometnom velikanu iz Mostara. Utakmica je počela odlično za tim iz Nove Bile koji su poveli s nekoliko pogodaka razlike. Nakon prvih desetak minuta, gosti su lagano sustigli rezultat i prešli u vodstvo, te su u jednom trenutku imali pet pogodaka prednosti.  Na krilima izuzetno raspoloženih navijača i preglasne dvorane Novobiljani sustižu rezultat i dolaze na samo jedan pogodak zaostatka, te priliku za izjednačenje. Ipak, nešto manje od deset sekundi za napad nije bilo dovoljno, te gostima pripada pobjeda s minimalnom razlikom, a konačni rezultat je bio 24:25.

-Ovo je nevjerojatno. Okupili smo se prije nešto više od mjesec dana, a već smo rame uz rame Zrinjskom. Vjerujemo da uz uporno treniranje i zalaganje možemo još poraditi na kvaliteti i da se možemo nositi sa svakom ekipom, govori trenerski tandem Sureta-Bajo.

Igrači RK Nova Bila nastupili su u dresovima koje je doniralo poduzeće Carllato, dok se zagrijali majicama koje je donirala Pivnica Točak.

-Prepuna dvorana u Novoj Biloj potvrda je da smo na pravom putu. Puno povjerenje imamo u trenerski duo i uvjereni smo da ćemo ligu završiti u gornjem dijelu tablice. Uskoro počinje besplatna škola rukometa za sve mlade kategorije i vjerujemo da ćemo do kraja godine imati i do 100 članova što nikada nije bilo, poručili su iz Uprave kluba.

Sljedeće kolo igra se već u nedjelju, a rukometaši iz Nove Bile idu u goste Kiseljaku koji je u prvom kolu poražen od Izviđača iz Ljubuškog.

 

 

Izvor: travnik-grad.info