Rukomet: Vikend nam donosi posljednje utakmice prvog dijela lige

Utakmicama 11. kola koje su na programu narednog vikenda biće okončan prvi dio takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH – grupa Sjever.

Kolo prije kraja sigurno je da će zenički ligaši pauzu dočekati u gornjem dijelu tabele. Izvjesno je da će stariji ligaš Čelik pauzu dočekati kao drugoplasirani na tabeli. Ishod utakmice sa gostovanja kod Slobode 2 u Tuzli neće uticati na plasman.

Osam pobjeda i jedan poraz i to od vodeće Krivaje, učinak su ekipe trenera Seldina Rizvanovića. Na drugoj strani mlađi ligaš Čelik junior, u finišu je pao u formi i napravio nešto lošiji učinak. U prošlom kolu poraženi su u gostima od Žepča sa 35:30. Sada su četvrti na tabeli sa 17 bodova i učinkom od pet pobjeda i dva neriješena rezultata, sa dva poraza.

U posljednjem kolu na domaćem parketu izabranici trenera Vladimira Zeljke, ugostiće vodeću Krivaju koja u prvom dijelu ne zna za poraz. Imaju učinak od devet uzastopnih pobjeda.

„Krivaja je kao i predhodnih godina glavni kandidat za Premijer ligu. Prošle sezone smo prikazali dobre partije protiv Krivaje, kako u Zavidovićima tako i u Zenici. Utakmice smo gubili u posljednjim minutama. Siguran sam da ćemo u subotu odigrati dobro protiv jakog protivnika Krivaje“, izjavio je Vladimir Zeljko, trener Čelik juniora.

Utakmica Čelik junior – Krivaja na programu je u subotu 30. novembra od 18 sati u Areni Husejin Smajlović, dok Čelik isti dan gostuje u Tuzli kod Slobode 2.

 

Izvor: zenicainfo.ba