Rukometaši Čelika upisali treću prvenstvenu pobjedu protiv Žepča

Rukometaši Čelika upisali su još jednu prvenstvenu pobjedu. Sinoć su u dvorani Bilmišće slavili protiv Žepča sa 43:28. Prvo poluvrijeme bilo je 18:16 za Čelik.

Susret su otvorili gosti golom Ravnjaka za 0:1. Bila je to jedina prednost gostiju tokom cijele utakmice. Prvih trideset minuta ekipa trenera Seldina Rizvanovića imala je rezultatsku prednost najviše tri gola, kod 11:8 kada je pogodio Mehić u 18 minuti. Žepče je uspjelo izjednačiti dva puta 13:13 i 15:15 . U finišu prvog dijela Šijaković pogađa dva puta. Prvo poluvrijeme zaključio je Biogradlija za 18:16.

U nastavku puno bolja igra Čelika, dok gosti nisu uspjeli pratiti ritam domaćih rukometaša. Za četiri minuta igre bilo je 22:18. Tokom drugog dijela prednost se konstatno povećavala u korist domaćina. Devet minuta prije kraja pobjednik je bio praktički riješen. Razigrani Mehić postiže pogodak za nedostižnih 35:25. Do kraja tek nekoliko solo akcija Žepča nije ublažilo poraz i sigurnu pobjedu Čelika za konačnih 43:28.

Kod gostiju Simić je postigao 10 golova. Kod domaćina razigrani veteran Aldin Begagić upisao je 11 golova. Biogradlija je dodao ,9 a Šijaković  7 golova.

U narednom kolu Čelik igra derbi kola u gostima sa Krivajom.

 

Izvor: zenicainfo.ba