Rukometaši Čelika uvjerljivi u kantonalnom derbiju protiv Kaknja

Četvrtu prvenstvenu pobjedu upisali su sinoć rukometaši Čelika. U okviru  6. kola Prve rukometne lige Federacije BIH grupa-Sjever pobjedili su Kakanj sa 48:34.

Pobjeda izabranika trenera Seldina Rizvanovića nije došla u pitanje nijednog trenutka utakmice. Razlika na kraju meča u korist Čelika mogla je biti i puno veća da je odbrana u drugom poluvremenu igrala ozbiljnije.

Susret je otvorio veteran Aldin Begagić. Odlično je odigrao prvo poluvrijeme. Osim izjednačenja kod 2:2, prvih 30 minuta sve je bilo u znaku domaćih rukometaša. Sredinom poluvremena Jurić je pogodio za plus 10 za Čelik, bilo je 14:4. Do kraja prvog dijela razlika je bila i veća u korist domaćina. Na odmor se otišlo rezultatom 26:13. Nakon što je Biogradlija pogodio za 28:1, brojka od 15 golova viška vrtila se većim dijelom drugog poluvremena. I deset minuta prije kraja bilo je 39:24 za Čelik. Gosti su uspjeli donekle iskoristiti opuštanje domaće ekipe ali nisu imali niti snage, a ni kvaliteta da rezultat preokrenu u svoju korist.

Zaslužena pobjeda Čelika, Šijaković i Kobilica upisali su po 9 golova, dok je Begagić postigao 7 pogodaka. Kod gostiju Bjelopoljak je susret završio sa 11 golova.

Nakon 6. kola Čelik ima omjer 4 pobjede i 1 poraz. Sa12 bodova je drugi na tabeli. U narednom, 7.kolu,  na programu je gradski derbi Čelik junior-Čelik.

Izvor: zenicainfo.ba