Rusmir Hrvić i Amel Tuka otvorili SC “Fara”

Danas  je u Travniku otvoren multifunkcionalni Sportski centar „Fara“. Početak rada ovog sportskog centra svečanim presjecanjem vrpce ozvaničili su Rusmir Hrvić, direktor bosanskohercegovačke prehrambene industrije „Klas“ i uspješni bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka.

– Ovim činom firma „Fara“ šalje poruku svima, a posebno mladim ljudima da se uz trud, rad, zalaganje i stalno ulaganje u znanje može uspjeti. – kazao nam je Faruk Hadžić, investitor i vlasnik firme „Fara“.

Investicija vrijedna 800 hiljada KM za Travničane znači da konačno na jednom mjestu imaju sadržaje koji su dugo nedostajali ovom gradu. Ovaj objekat svojim arhitektonskim rješenjem na lijep način upotpunio je prostor na ulazu u Travnik sa istočne strane koji je bio pomalo zapušten. Za građane Travnika i srednje Bosne, posebno za ljubitelje sporta i rekreativce ovaj prostor pruža vrhunske uslove za mali nogomet, fitnes, aerobik, a tu su još i teretana, te igraonica za djecu i ugostiljski sadržaj. Važno je napomenuti kako svaki od ovih sadržaja ima svoj sanitarni blok. Kompletan objekat, uključujući i teren za mali nogomet, pokriven je podnim grijanjem, a tu su i klima uređaji, kako bi svi korisnici boravili na ugodnoj temperaturi.

Sve mogućnosti ovog Centra prvi su probali travnički osnovci koji su odigrali turnir u malom nogometu u povodu Dana općine Travnik, a  najuspješnija je bila ekipa Osnovne škole „Turbe“.