Šabić u Trening centru u Zenici okupio kadete BiH

„U-17“ nogometna reprezentacija BIH po prvi put predvođena novim selektorom Nerminom Šabićem, od 11. do 14. januara odradila je pripreme u Trening centru u Zenici.

Od pozvanih 39 igrača iz naše zemlje i inostranstva odazvalo se njih 35. Najuspješnija bh.  selekcija do sada je tri puta ostvarila plasman na veliko takmičenje. Mjesto selektora bh. nogometnih nada veliki je izazov i Nermina Šabića.

„Sigurno je da je novi izazov i za mene obzirom da je ova selekcija najuspješnija od svih mladih selekcija. U narednom periodu pratićemo rad i nastupe ovih mladih igrača. I za mene je ovo velika nepoznanica. Ovaj kamp će nam poslužiti da vidimo  sa čime raspolažemo. Ovu bazu ćemo gledati da proširimo i da imamo dobar izbor. Nadam se da ćemo uspjeti da izdvojimo najbolje koji će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo 2021 godine“, izjavio je tokom kampa selektor Nermin Šabić.

Već u februaru bh. kadeti odigraće dvije prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom. U martu slijedi Razvojni turnir u Zenici. Osim naše reprezentacije učestvovaće Rumunija i Azerbejdžan, dok nije poznato ime četvrtog učesnika. Do kvalifikacija za evropsko prvenstvo u oktobru bh. kadeti odigraće ukupno 9 utakmica. „U-17“ reprezentacija Bosne i Hercegovine smještena je u grupu 1 sa odgovarajućim selekcijama Hrvatske, Bugarske i Lihtenštajna. Kvalifikacioni turnir za Euro 2021 će biti održan od 29. oktobra do 4. novembra 2020. godine u Hrvatskoj.

 

Izvor: zenicainfo.ba