Sjajan vikend za sjedeću odbojku

Uspješan vikend imali su zenički klubovi u ligama sjedeće odbojke.

U Prvoj ligi, „Bosna“ je kao domaćin slavila protiv „Kalesije“ sa 3:1. U Premijer ligi, u okviru trećeg kola „Zenica 92“ pobijedila je u gostima „Brezu 304“ sa 3:0 u setovima. Najteži posao imao je „Čelik 07“. Na domaćem parketu tek u petom setu sa 3:2 došao je do pobjede u duelu sa ekipom Jedinstvo Brčko. Prvi set pripao je gostima sa 18:25. U drugom, u finišu bolji domaćin sa 26:24. Treći set ponovo je riješen u korist gostiju sa 25:21. Četvrtim setom koji je završen sa 25:15 za „Čelik 07“ bilo je 2:2. Najviše uzbuđenja bilo je u posljednjem setu, a do pobjednika se stiglo tek kod rezultata 19:17 za domaćina.

Nisam u poptunosti zadovoljan igrom koju smo prikazali protiv Jedinstva, ali sam prezadovoljan rezultatom. Imamo dva pojačanja u ovoj sezoni i nismo se još uvijek u potpunosti uigrali. Tražimo pravu igru. U narednom kolu igramo gradski derbi sa „Zenicom 92“. Nadam se da ćemo u nastavku lige biti bolji.“ izjavio je nakon utakmice Haris Bjeloglavić, trener KSO „Čelik 07“.

Nakon tri kola „Zenica 92“ ima tri pobjede, dok „Čelik 07“ ima dvije pobjede i jedan poraz. Naredno 4. kolo u Premijer ligi sjedeće odbojke donosi gradski derbi između „Zenice 92“ i „Čelika 07“.

 

Izvor: zenicainfo.ba