Škola nogometa “Tempo sport”: Dobri rezultati su na njihovoj strani

Škola nogometa „Tempo sport“ počela je sa svojim radom 20.aprila 2007.godine. Dvanaestogodišnji rad ovog kluba iznjedrio je veliki broj fudbalskih talenata,  među kojima je i mlada nada Edin Huseinspahić, koji igra na poziciji desnog krila.

„Dvije godine treniram u Školi nogometa ‘Tempo sport’. Najbolje se osjećam kada su u toku kondicioni treninzi, ali najviše od svega volim zabijati golove. Kristijana Ronalda i Edina Džeku izdvojio bih kao svoje najomiljenije fudbalske zvijezde“.

No, pored mladog Huseinspahića, spomenuti klub čini i drugih 80-90 fudbalera.

Iako svake godine imamo sve manji odziv, rad sa našim mladim fudbalerima ispunjava me pozitivnom energijom. No, vremena su se promijenila. Nekada je naš klub brojao oko 170 fudbalera, a danas smo i mi, kao i mnogi drugi, u ‘deficitu’ s djecom“,  poručuje trener kluba Esad Kafedžić.

Uprkos ovoj tvrdnji, Kafedžić ističe da spomenuti mladi fudbaleri svakodnevno nižu dobre rezultate. „Tempo sport“ je čest učesnik mnogih domaćih i međunarodnih turnira, a sportski događaji održani u našem gradu prethodnog vikenda, potvrđuju tu činjenicu.

Memorijalni turniri koji su za nama okupili su preko 250 dječaka u 22 ekipe. Tri generacije ‘Tempo sporta’ osvojile su prva mjesta. No, ne osvajamo pehare samo na zeničkom terenu. Dva puta smo bili prvaci države, a na turniru u Slovačkoj osvojili smo treće mjesto“, dodaje Kafedžić.

Evidentno, dobri rezultati su na njihovoj strani. Stoga, svi zainteresovani dječaci svoje nogometne sposobnosti mogu iskušati u spomenutom klubu. Mjesečna članarina košta 30 KM.

 

Izvor: zenicainfo.ba