STK “Mladost” u novoj sezoni najavljuje borbu za titulu

Takmičarska sezona  2019./20. godini u Premijer stonoteniskoj ligi BIH starta narednog vikenda mečevima prvog kola.

Stonoteniseri zeničke Mladosti u dogovoru sa ekipom Banjaluke dogovorili su zamjenu domaćinstva. U nedjelju 13. oktobra u dvorani Osnovne škole Vladimir Nazor na programu je meč prvog kola od 15 sati. U prošloj sezoni Mladost je stigla do play offa. U ovogodišnju sezonu ulaze sa istim timom: Mirza Dizdarević, Edin Konjić, Kenan Zahirović i Adin Šečibović.

„Svakako naš cilj je da uđemo u play off među četiri najbolje ekipe kao i predhodnih godina,  a onda da se borimo dalje i ako nam se pruži prilika da osvojimo titulu. Posebno nas raduje dobra forma svih igrača. Edin Konjić, Kenan Zahirović i Adin Šečibović postigli su odlične rezultate na turniru u Tuzli. Nadam se da ćemo nastaviti i sa dobrim igrama u ligi. U nedjeljnom meču sa Banjalukom smo favoriti i vjerujem da ćemo upisati prve bodove“, izjavio je igrač i trener u STK Mladost, Mirza Dizdarević.

Osim seniorske ekipe koja je već duži niz godina u vrhu bh. stonog tenisa, prve značajnije rezultate poput Dine Zlotrga  postižu i kadeti ovog kluba.

 

Izvor: zenicainfo.ba