Tenis: Davis Cup po četvrti put u Zenici

Zenica će narednog vikenda ponovo biti u centru sportskih dešavanja u BiH. Po četvrti put u Gradskoj areni Husejin Smajlović, ugostit će Davis Cup reprezentaciju BiH.

Nakon Turske, Poljske i Holandije, ljubitelji tenisa biće u prilici da vide selekciju Češke. Zahvaljujući odličnim uslovima za organizaciju velikih sportskih manifestacija koje posjeduje Grad Zenica, i visokim ocjenama dosadašnjih gostovanja, Teniski savez naše države povjerio je ponovo domaćinstvo Gradu Zenica.

„Grad Zenica je i ovoga puta stavio na raspologanje Teniskom savezu BiH, sve raspoložive kapacitete Arene Husejin Smajlović, koja je najbolja dvorana u našoj zemlji i koja ispunjava sve uslove za organizaciju vrhunskih sportskih manifestacija. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu i da će naša Davis Cup reprezentacija, zabilježiti pobjedu protiv favorizovane Češke“, izjavio je Kenan Uzunović, stručni saradnik za sport u Gradskoj upravi Zenica.

Arena Husejin Smajlović i cijeli prostor ispunjavaju stroge uslove koje ITF postavio za odigravanje Davis Cup meča BiH – Češka. Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata, još jednom je bilo na visini zadataka. Uspješno su obavljeni svi poslovi na pripremi podloge i cijelog prostora Arene.

„Mi smo učinili sve da jedna vrhunska sportska manifestacija dobije sve uslove koji su potrebni za odigravanje meča. Sve što je Teniski savez BiH zahtjevao, mi smo u potpunosti ispunili. Od delegacije ITF smo takođe dobili najviše ocjene za organizaciju meča. Oni su još jednom potvrdili da Arena ispunjava vrhunske uslove. Pozivam sve ljubitelje tenisa da dođu u subotu u Arenu i da navijaju za naš tim“, izjavio je Nedim Talić, direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica.

Bosanskohercegovačka reprezentacija danas je obavila službeni trening u Areni. Za BiH Davis Cup reprezentaciju, neće nastupiti naš najbolji teniser Damir Džumhur, a za naš  tim igrat će: Mirza Bašić, Tomislav Brkić, Nerman Fatić i Darko Bojanović. Brkić će biti i u ulozi kapitena. Prvi meč na programu je u subotu 14. septembra od 15 sati.

 

Izvor: zenicainfo.ba