Travničanin učesnik spektakla u “marokanskom derbiju” u osmini finala Arapskog kupa

Odigrane su uzvratne utakmice osmine finala Arapskog kupa, a spektakularni “marokanski derbi” pred punim tribinama u Casablanci osim vatrometa na tribina donio je i vatromet na terenu jer jer postignuto je  osam golova. Utakmica Wydad Casablanca- Raja Casablanca završena je rezultatom 4:4 i dalje ide ekipa Raja Casablanca.

S obzirom da je prvi  marokanski derbi između ekipa Raja Casablanca i Wydad Casablanca završen rezultatom 1:1 i da je u ovoj utakmici ekipa Raja Casablanca bila nominalno domaćin, nakon rezultata 4:4 u uzvratu, idu dalje.

 

U uzvratnom susretu, u uzavreloj atmosferi ekipa Wydad Casablance je povela I imala visoko vodstvo do pred kraj susreta kada su nominalno  “gosti” uspjeli izjednačiti.

Atmosferu ovog gradskog i marakonskog derbija sa klupe je osjetio i bosanskohercegovački trener Adnan Hodžić iz Travnika koji je prvi trener ekipe Wydad Casablanca koju vodi srbijanski stručnjak Zoran Manojlović.

 

O kako jakom takmičenju se radi govori činjenica da su do ove faze stigle ekipe Al-Shabab i Al-Ittihad iz Saudijske Arabije, Al-Jazira, Al-Wasl iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Espérance de Tunis iz Tunisa, Al-Ittihad Alexandria, te tri makoraknske ekipe Wydad Casablanca, Raja Casablanca i Olympic Safi.

 

Al-Muharraq – Al Ittihad 0:1,

Wydad – Raja Casablanca 4: 4,

Esperance Tunis – Olympique de Saf 1:2

 

Danas su na program mečevi:

 

Al Shorta – Nouadhibou

Al Jazira – El Ismaily

 

Izvor: travnik-grad.info