Travnik dobio moderan multifunkcionalni sportski centar „Fara“

Građani Travnika i srednje Bosne od nedavno na raspolaganju imaju savremeni Sportski centar „Fara“ koji se nalazi na istočnom ulazu u Travnik, u  mjestu Kanare. Ovaj objekat svojim arhitektonskim rješenjem na lijep način upotpunio je prostor na ulazu u Travnik koji je bio pomalo zapušten. Za građane Travnika i srednje Bosne, posebno za ljubitelje sporta i rekreativce ovaj prostor pruža vrhunske uslove za mali nogomet, fitnes, aerobik, a tu su još i teretana, te igraonica za djecu i ugostiljski sadržaj. Važno je napomenuti kako svaki od ovih sadržaja ima svoj sanitarni blok. Kompletan objekat, uključujući i teren za mali nogomet, pokriven je podnim grijanjem, a tu su i klima uređaji, kako bi svi korisnici boravili na ugodnoj temperaturi.

Investicija vrijedna 800 hiljada KM za Travničane znači da konačno na jednom mjestu imaju sadržaje koji su dugo nedostajali ovom gradu. Investitor je Građevinsko-uslužno preduzeće  „Fara“, u vlasništvu Faruka Hadžića.

fara

-Dugo vremena smo razmišljali na koji način oplemenit ovaj prostor i onda smo došli na ideju gradnje Sportskog centra. Namjerno izbjegavam termin dvorana jer ovdje su moguće aktivnosti koje nisu samo ograničene na korištenje dvorane. Rezultat je to  jedne sinteza starog objekta koji je ranije korišten u druge svrhe i novog objekta. – kazao nam je arhitekata Nadan Smailbegović.

Gradnjom Sportskog centra „Fara“ na lokaciji Kanare nastavlja se i jedan logičan sljed razvoja Travnika jer su na ovaj način povezani centar grada i industrijska zona u Docu na Lašvi.

-Ugradnja najkvalitetnijih materijala, poštivanje rokova je ono što nas odlikuje. I ovaj projekat završili smo prije predviđenog roka. – kazao nam je investitor, Faruk Hadžić.

Građevinsko preduzeće „Fara“ osnovano je 1986. godine i od zanatske radionice izraslo je u građevinsko-uslužno preduzeće. Poznato je po restauratsorski radovima na srednjovjekovnoj tvrđavi Stari grad, te drugim kulturno-historijskim objektima, ali i po gradnji najveće stambene zgrade izgrađene u centru Travnika poslije rata. Izgradnja Sportskog centra još jedan je u nizu uspjeha ove firme.