U Areni počeo taekwondo spektakl: Prvi G1 turnir u BiH

Zenica je 12. i 13.oktobra domaćin domaćin prestižnog Taekwondo turnira G1 koji se po prvi put održava u Bosni i Hercegovini.

Najbolji taekwondoisti iz regiona, svijeta i Bosne i Hercegovine borit će se za medalje u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji olimpijskog Taekwondo-a.

Grad Zenica je generalni pokrovitelj ovog takmičenja. Organizacijom prestižnog taekvando turnira nastvaljen je kontinuitet održavanja međunarodnih manifestacija u Zenici. Turnir je u ime grada Zenica svečano proglasio otvorenim Kenan Uzunović.

„Mi smo tokom godine već organizovali nekoliko kvalitetnih međunarodnih manifestacija. Još jednom smo pokazali da Zenica ima najbolju sportsku infrastrukturu u našoj zemlji i da možemo organizovati manfestacije najvišeg ranga. I naredne godine ćemo ići u ovom smjeru i organizovati kvalitetne sportske manifestacije. Posebno mi je drago što na ovom takmičenju koje je ujedno i jedan od posljednjih izbornih turnira  pred Olimpijadu 2020 , učestvuju i borci iz zeničkih klubova“, izjavio je Kenan Uzunović, stručni saradnik za sport u Gradskoj upravi Zenica.

 

Izvor: zenicainfo.ba