UEFA potvrdila ostanak Čelika u Premijer ligi

 

Komisije za licenciranje klubova su nezavisne u donošenju odluka, te su one konačne i obavezujuće, a Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH nije nadležan za donošenje bilo kakvih odluka u postupku licenciranja klubova, navedeno je u dopisu dostavljenom u Nogometni savez BiH iz UEFA-inog Odjela za licenciranje klubova.

Na sjednici Izvršnog odbora NS BiH, održanoj u utorak, usvojen je zaključak da se povodom zahtjeva FK Borac Banja Luka za vanredno preispitivanje Odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS BiH od 29. maja zatraži hitno mišljenje nadležnog organa UEFA-e. Shodno tom zaključku zatraženo je relevantno mišljenje od UEFA-e Odjela za licenciranje klubova, koje je danas i zvanično objavljeno.

U skladu s tim, a uzimajući u obzir kalendar takmičenja u Premijer ligi BiH za sezonu 2018./19., žrijebanje takmičarskih brojeva klubova za novo prvenstvo bit će obavljeno na Ilidži u srijedu u 12:00 sati.

Žrijebanje će se izvršiti s prethodno donesenim Odlukama i s klubovima kojima su nadležne komisije za licenciranje klubova izdale potrebne licence.

Izvor: Zenicainfo.ba