Umag i Iskra u finalu turnira “Zaim Kobilica”

Četvrti međunarodni turnir “Zaim Kobilica”, prikazao je večeras dvije polufinalne utakmice. U prvom susretu ekipa Iskre iz Bugojna savladala je Čelik, dok je u drugom meču Umag bio bolji od Vogošće

Prvu utakmicu, koja je počela u 17:00 sati, bolje je otvorio Čelik i imao prednost na poluvremenu 20:16. Ipak je ekipa Iskre bila bolja u drugom dijelu i uspjela pobijediti Zeničane rezultatom 36:33. Najefikasniji u zeničkom timu bio je Mehić sa 12 golova, dok je u ekipi Iskre najbolji strijelac bio Klis, sa 15 postignutih golova.

Nakon prve utakmice, upriličeno je i svečano otvorenje turnira, a turnir je otvorio predsjednik rukometnog kluba Čelik, Pane Škrbić.


U drugoj polufinalnoj utakmici, sastali su se Vogošća i Umag. Hrvatski rukometaši su bili bolji i na poluvremenu (19:16), ali i na kraju utakmice, koja je završena rezultatom 33:31. Najbolji strijelac Vogošće bio je Lojančić sa 8 golova, dok je za ekipu Umaga najviše pogađao Sinčić (7).

Turnir se nastavlja danas, kada će za treće mjesto, u 17 sati, igrati domaćin Čelik i Vogošća, dok će se finalna utakmica igrati u 19 sati, a snage će odmjeriti Iskra iz Bugojna i RK Umag.

Napominjemo da je ulaz za sve utakmice slobodan.

 

 

Izvor: zenicainfo.ba