Umičević: Odlazak rukometaša na Euro je neizvjestan

Prvi čovjek Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Marinko Umičević kaže kako je upitan odlazak naše selekcije na Evropsko prvenstvo u januaru.

Umičević kaže kako je Rukometni savez BiH osigurao 40.000 KM za troškove avionskih karata, ali da je za odlazak na Euro potrebno još između 100.000 i 150.000 KM.

“Reprezentacija treba da bude državni projekat. Obezbijedili smo prvi put odlazak na Evropsko prvenstvo a još nismo dobili odgovor na naš zahtjev za pomoć. Nisu nam se još javili ni Denis Zvizdić ni Adil Osmanović, tako da je to sve i dalje neizvjesno do 21. decembra. Radimo sve kako bi igračima i strčnom štabu obezbijedili uslove”, kazao je Umičević.

“Potpisaćemo ugovor sa agencijom koja bi trebalo da pronađe dodatne sponzore. Raspisali smo konkurs za opremu i imali smo konstruktivan razgovor sa stručnim štabom i igračima. Kao što je ranije rečeno mi ćemo 100.000 KM od Vlade Federacije BiH dati njima kao nagradu za plasman. Selektoru Šumanu sam ponovio sve zamjerke oko igrača iz domaće lige i drugh stvari, ali smo imali veoma korektan razgovor i riješili sve nedoumice. Ljudi u stručnom štabu 4 godine rade bez ugovora što je nedopustivo”, dodao je on.

Još jednom je ponovio da je glavni problem Saveza nedobijanje poreskog broja.

“Rukometni savez BIH ne priznaje dug koji je napravio prošli savez koji nije bio ni registrovan niti upisan. Zahvaljujem se gospodinu Tegetiji na pomoći oko ročišta i mi smo tužili Poresku upravu Federacije BiH i sada je ročište 29.novembra. Oni su uzvratili tužbu jer smo mi na istoj adresi iako je jasno da prošli saziv nije bio legalan ni legitiman. Mene raduje da smo na posljednje dvije sednice donijeli neke odluke jednoglasno i da su stvari krenule na bolje. Tu sam do Nove godine kada će gospodin Zadro da preuzme predsjedavanje”.

Inače, naši rukometaši su na Evropskom prvenstvu smješteni u grupu D gdje će im rivali biti Francuska, Norveška i Portugal.

 

Izvor: zenicainfo.ba