Uspjeh mladih nogometaša “Travnika” plod je stručnog rada

Na nedavno održanom završnom turnir DFA Mini lige BiH  u Sarajevu Akademija NK Travnik imala je dvije ekipe, koje su ranije bile najbolje u svojim dobnim skupinama  na regionalnom nivou. Svoj kvalitet opravdali su i na završnom turniru u Sarajevu vrativši se sa peharima i medaljama. Plod je ovo stručnog rada sa mladim selekcijama.

Ekipa Akademije NK “Travnik” u kojoj su nastupili dječaci 2009. godište osvojila je prvo mjesto, a ekipa dječaka 2006. godište zauzela je treće mjesto u svojoj skupini. Među njima je bilo i pojedinaca koji se posbeno istaknuli pa je Danija Strmonja (2009.) najbolji strijelac, a Bakir Rosić (2009.) najbolji golman turnira. Berin Gasal (2006.) najbolji je strijelac turnira u svojoj dobnoj skupini.

-Ovo takmičenje i druženje je veliko iskustvo za djecu. Dosta truda i rada je uloženo od strane koordinatora Akademije, Adnana Beganovića i nas trenera. Imamo rezultate i NK “Travnik” ima budućnost jer rezultati mladih selekcija to pokazuju. Radi se stručno i po evropskim standardima.  – kaže nam trener Nihad Ribić.

Rezultati i prva mjesta kadeta i juniora u Prvoj ligi F BiH – Grupa Centar B, potvrđuju naprijed navedeno. Selekciju kadeta uspješno vodi trener Adnan Beganović, a juniore Senad Bajrić. Treba posebno naglasiti kako sa mladim naraštajima NK “Travnik” rade licencirani treneri, a Akademija Nk “Travnik” broji oko stotinjak mladih igrača uzrasta od pet do 19 godina.

U narednom periodu pred njima su dva međunarodna turnira, najprije od 10. do 22. aprila “Cordial Cup” u Radomlji (Slovenija), a potom 20. maja turnir u Lucernu (Švicarska).