Uspješan vikend za mlade ragbijaše Čelika

Osim za seniore posljednji vikend bio je uspješan i za mlade ragbijaše Čelika.

Selekcije U6, U8, U10 i U12 gostovale su na turniru koji je organizovao Ragbi klub Makarska a uz učešće Ragbi kluba Sinj, Ragbi klub Invictus iz Dubrovnika, Ragbi klub Nada iz Splita, kao i Ragbi klub Brač.

Mladi ragbijaši Čelika ispunili su očekivanja svojih trenera. Rezultat u ovim uzrasnim kategorijama u drugome planu jer se radi o programu Get into Rugby koji je ključan za omasovljenje ovog sporta i upoznavanje novih prijatelja i uživanja u ovoj igri. Idući turnir se igra u Sinju u organizaciji Ragbi kluba Sinj.

Selekcija U14 učestvovala je na posljednjem turniru u organizaciji Ragbi Saveza Srbije za uzraste pjetlića i pionira, a koji je organizirao Ragbi klub Starčevo. U finalnoj utakmici poraženi su od Ragbi kluba Rad. Ragbi klub Čelik je učestvovao na svim turnirima u organizaciji Ragbi saveza Srbije za ove uzrasne kategorije. Nakon učešća na turniru u Sinju  mladi ragbijaši Čelika završavaju sa takmičarkim periodom i nastavljaju sa pripremama za bogato proljeće 2020. godine i organizaciju 3rd Kids Rugby Fest-a.

 

Izvor: zenicainfo.ba