Velež slavio na Bilinom polju

Meč starih rivala Čelika i Veleža počeo je bakljadom sa juga. Trener Slaviša Ljubičić odlučio se za sastav: Pavlović, Čubara, Vrhovac, Dedić, Salčinović, Grahovac, Pecelj, Blažević, Jamak, Mahmutović, Okić.

Domaći su ofanzivno ušli u meč, ali su gosti konkretniji u napadu. U 14. minuti Urdinov je uposlio Vehabovića koji šutira pravo u Pavlovića i lopta je završila u korneru. Sredinom poluvremena igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, a tempo je lagano opadao. Trener domaćih bio je prisiljen na prvu izmjenu u 22. minuti kada je Blaževića zamjenio Rešić. 
Najbolju priliku gosti imaju u 33. minuti, Kalezić je uposlio Fajića koji glavom iz neposredne blizine šutira pored gola. Čelik je uzvratio u narednom napadu. Okić je šutirao, međutim odličnom intervencijom golman Bobić je sačuvao mrežu Veleža. Prvo poluvrijeme završeno je bez golova 0:0.
Velež je u nastavku krenuo hrabrije i poveo u 51. minuti. Kalezić i Zvonić dobro su proigrali usamljenog Zeljkovića koji sa lijeve strane iskosa, sa nekih desetak metara, pogađa desni ugao gola Čelika.
U 54. minuti druga izmjena u Čeliku, Dedić je ušao umjesto Hasanbašića, a ubrzo je i Žuna zamjenio Jamaka. U 65. minuti još jedna šansa za goste. Prečku je pogodio Manev, a u jednoj od rijetkih prilika Čelika našao se Mahmutović u 69. minuti, njegov udarac bio je neprecizan. Pokušavali su crno-crveni doći do izjednačenja, ali bezuspješno, a gosti su potvrdili pobjedu golom Ćosića za 0:2 u sudijskoj nadoknadi. 
Izvor: zenicainfo.ba