Velika pobjeda ŽNK Čelik u Sarajevu

U prvom kolu Prve ženske nogometne lige Federacije BiH grupa Jug sezona 2019./20. ŽNK Čelik Zenica pod vodstvom trenerice Džane Đordić je na terenu Centru za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“ ubjedljivo savladao domaću ekipu ŽŠF Respekt Sarajevo rezultatom 1:8.

ŽNK Čelik je već u trećoj minuti pogotkom Hane Babić poveo sa 0:1 i već na samom početku preuzeo inicijativu na utakmici i opravdao ulogu favorita na utakmici. Do kraja prvog poluvremena je bilo 0:4 za ŽNK Čelik i to het-trikom Sajre Kulačić. Zeničanke su istim tempom nastavile i u drugom poluvremenu te su vrlo rano postigle i peti pogodak. Ekipa ŽŠF Respekt je uspjela postići počasni pogodak za rezultat 1:5, međutim do kraja utakmice su odlične igračice ŽNK Čelik pogađale još tri puta za konačnih 1:8. U drugom poluvremenu za zeničanke Sajra Kulačić je postigla i svoj četvrti gol, te je Hatidža Smriko također upisala het-trik. Ovom utakmicom su zeničanke potvrdile da će ŽNK Čelik se ove sezone boriti za ulazak u Premijer ligu BiH.
Nova Uprava ŽNK Čelik sa Rusmirom Spahićem na čelu i stručni štab će nastaviti raditi na konsolidaciji jedinog ženskog nogometnog kluba u Zeničko-dobojskom kantonu i dati svoj maksimum da klub u narednom periodu finansijski stabiliziraju.

 

Izvor: zenicainfo.ba