Završena Danska škola fudbala u Zenici

Danska škola fudbala je po 21. put organizovana i realizovana na našim postorima. Otvorena zabavna škola je trajala od 23. do 29. augusta, a danas je završila sa Bon – Bon kupom na B terenima, Kamberovića polje. Gradska uprava Zenice je desetu godinu za redom, generalni pokrovitelj ove zabave za najmlađe.

Osam dana sportske zabave, na otvorenom je obradovalo najmlađu populaciju. Cilj ove škole je približiti djeci sport, animirati ih da se što više bave fizičkom aktivnošću, pokazati im pozitivne strane sporta, te da se nastave aktivno baviti njime u narednom periodu.

“Prva dva dana je bilo oko 200 mališana iz zeničkih vrtića, zatim smo nastavili rad sa klubovima, danas sa nama su djeca iz nogometnih klubova Sporting, Fortuna, ZSK, Tempo sport. Za kraj igraju tradicionalnu igru na otvorenoj zabavnoj Danskoj školi nogometa koja se zove Bon-bon kup“, istakao je za naš portal lider škole, Ermin Zukić.

Ermin Zukić, lider škole

Ove godine je bilo uključeno dvanaest trenera.

“Pored nogometaša koji su bili prva dva dana sa djecom, bilo je i sportsko društvo Winner – sportska škola Zenica, i ragbi klub Čelik“, navodi Zukić.

Iz Danske škole poručuju da je ovo bila prilika za učestvovanje i druženje, rekviziti koji su bili u upotrebi tokom škole, ostavljaju na poklon i korištenje klubovima i vrtićima koji su učestvovali.

“Projekat je limitiran na određen broj, mada smo ga ove godine povećali, jer smo uključili vrtiće i škole. Nadamo se da će kancelarija Danske škole, koja je pod pokroviteljstvom FIFA – e, promjeniti koncept kako bi moglo učestvovati veći broj djece. Zaista i danas je došlo dosta djece, a mi smo sve majice podijelili, nemamo više, jer svi oni ostave sebi za uspomenu majicu i mi se nadamo da će u buduće biti više svega ovoga“, dodao je Ermin Zukić, lider škole.

Naš sagovornik je uputio riječi zahvale Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, koji su im omogućili i pružili uslove za rad.

 

Izvor: zenicainfo.ba