Završene 16. Sportske igre za paraplegičare: Ekipa ZDK-a sveukupni pobjednik

Zenica je po treći put tokom protekla dva dana bila domaćin Međunarodnog otvorenog prvenstva i 16. Sportskih igara paraplegičara i oboljelih od dječje paralize.

Organizator je Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BIH. Na igrama je učestvovalo 130 takmičara i takmičarki iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Srbije, bh. entitet Republika Srpska i Federacija BiH.

Sveukupni pobjednik igara je selekcija domaćina Zeničko –dobojskog kantona, drugi je bio Unsko – sanski kanton, a treći u generalnom plasmanu Srednjobosanski kanton. Selekcije domaćina bile su najbolje ekipno u atletici i u ženskoj i muškoj konkurenciji, dok je u šahu bila najuspješnija reprezntacija Srednjobosanskog kantona.

Pojedinačno kod žena najbolje rezultate postigla je Milena Obradović iz selekcije bh. entiteta Republika Srpska, dok je u muškoj konkurencije najbolje rezultate postigao Draženko Mitrović iz Srbije. Za reprezentaciju ZDK-a odlične rezultate postigli su: Sajra Poljo, Samira Džidić, Srećko Jorgić, Harun Aliefendić i drugi. Odličan domaćin igara bilo je Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica.

 

 

Izvor: zenicainfo.ba