ZDK: Pomoć za osam klubova sjedeće odbojke

Osam klubova sjedeće odbojke sa područja Zeničko – dobojskog kantona, dobilo je danas po 1.500 KM iz kantonalnog budžeta za nabavku opreme.

“Propozicije paraolimpijskog komiteta nalažu da se sva naredna takmičenja igraju ovim loptama, te ćemo ih mi od ovog novca nabaviti jer smo najsvjetliji primjer sportista u ovoj zemlji i planiramo takvi i ostati“, kazao je Hajrudin Zekić, predsjednik Saveza sjedeće odbojke ZDK.

Ukupni budžet Ministarstva za boračka pitanja je deset miliona i 600 hiljada konvertibilnih maraka, a na godišnjem nivou se iz ovih sredstava za invalidni sport izdvaja stotinu hiljada maraka.

“Sportska rehabilitacija ovih osoba je veoma značajna i druženje sa invalidima je najbolja vrsta rehabilitacije. Ovo je skromna pomoć od 1.500 KM za nabavku kvalitetne opreme jer su oni zbog svih dosadašnjih rezultata to i zaslužili”, kazao je Fahrudin Čolaković, ministar za boračka pitanja u Vladi ZDK.

Uručenju simboličnih novčanih sredstava prisustvovao je i Mirza Ganić, premijer Zeničko – dobojskog kantona koji je ovom prilikom kazao kako ovoj populaciji ne treba pomoć već podrška i ovo je danas vid takve podrške u razvoju invalidskog sporta za ratne vojne invalide.

 

Izvor: zenicainfo.ba