Ždrijeb Lige prvaka: Spektakularni okršaji, Cityju se posrećilo, Ronaldo ide u Madrid!

Nakon završetka grupne faze Lige prvaka saznali smo parove osmine finala koja se igra u veljači.

 

Utakmice osmine finala na rasporedu su 12. i 13. veljače, te 19. i 20. veljače, dok su uzvrati 5. i 6., te 12. i 13. ožujka. Ove godine finale Lige prvaka igrat će se 1. lipnja u Madridu na stadionu Wanda Metropolitano.

 

Manchester City prošao je najbolje od nositelja, jer su vjerojatno svi htjeli Schalke od nenositelja. Spektakli nas očekuju u Madridu (Atletico) i Liverpoolu gdje stižu Juventus i Bayern našeg Nike Kovača. To su dva najjača para osmine finala i Juventus te Bayern nisu imali nimalo sreće pri ždrijebu.

Jose Mourinho drži se za glavu jer momčad mu nije u formi ove sezone, a u prvoj utakmici nokaut-faze na Old Trafford Manchester Unitedu stiže zahuktali Paris St-Germain.

 

Barca i Real zadovoljni

 

Barcelona i Real mogu biti zadovoljni ždrijebom jer Lyon i Ajax su, iako opasni protivnici, ipak više nego dobar ždrijeb.

Roma je prošla uvjerljivo najbolje od nenositelja jer su dobili najslabijeg protivnika među nositeljima. No Portonije nimalo lak zalogaj za prošlogodišnjeg polufinalista Lige prvaka.

Ljubitelji nogometa sigurno se raduju okršaju Borussije i Tottenhama. Bit će to neizvjestan dvoboj u kojem ćemo gledati nadmudrivanja Luciena Favrea i Mauricija Pochettina.

 

Ždrijeb Europske lige: Dinamo izvukao protivnika iz Lige prvaka, ali s njima se može igrati!+5

 

Podsjetimo, prvoplasirane momčadi skupina bile su nositelji u ždrijebu i uzvratne će utakmice igrati u gostima. U ždrijebu nisu mogli biti izvučeni klubovi iz iste države te oni koji su igrali ove jeseni u grupnoj fazi.

Ove sezone, i to već od osmine finala Liga prvaka, koristit će videotehnologiju (VAR). VAR je u Ligu prvaka trebao biti uveden tek od iduće sezone, ali je UEFA odlučila uvesti ga ranije zbog čestih sudačkih pogrešaka.

Parovi osmine finala Lige prvaka:

 

Schalke – Manchester City

Atletico Madrid – Juventus

Manchester United – PSG

Tottenham – Borussia Dortmund

Lyon – Barcelona

Roma – Porto

Ajax – Real Madrid

Liverpool – Bayern

 

Izvor: centralna.ba