Zenički atletičari spremaju se za dvoranska takmičenja

Druga polovina januara i mjesec februar rezervisani su za dvoranska nacionalna prvenstva. U ferbuaru je na programu i Balkansko dvoransko prvenstvo u Istanbulu, dok će se u martu održati 35. Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani u Glazgovu.
Za predstojeća takmičenja zenički atletičari pripremaju se u veoma teškim uslovima. Grupa mlađih atletičara bila je u Makarskoj, dok trener Elvir Krehmić sa svojim atletičarima trenažni proces obavlja na sniježnom Kamberovića polju i na temperaturi ispod nule.

„Dvorana nam je neophodna. Mi moramo infrastrukturu u Zenici popraviti. Moramo napraviti multifunkcionalnu atletsku dvoranu da bi mogli napredovati. Arena nije uslovna za atletiku. Ovo zaustavlja naše napredovanje, zaustavlja rezultate, ali ne zaustavlja odlazak naših atletičara vani“, – kategoričan je trener Atletskog kluba Zenica, Elvir Krehmić.

Prije sedam dana mladi atletičar Maid Redžić, na takmičenju u Beogradu sa preskočenih 205 centimetara u skoku u vis osvojio je drugo mjesto. Formu će pokušati da popravi odlaskom na neko od takmičenja u regionu kako bi što spremnije dočekao Balkanijadu. Narednog vikenda Elvir Krehmić sa svojim atletičarima putuje u Zagreb, gdje će Maid Redžić, Samir Hodžić i Sedin Heco nastupiti na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske u atletici.

Izvor:Zenicainfo