Zenički bokseri treniraju u prostorijama bez struje

Do kraja boks lige Federacije BIH ostala su još dva kola. Naredno peto na programu je 2. novembra u Tuzli, dok će se šesto održati u Mostaru.

Jedan od 15 klubova koji učestvuju u ligi je i Boks klub Čelik. U ukupnom plasmanu Čelik je peti na tabeli sa 26 bodova. Nakon dvogodišnje pauze u dvostrukoj ulozi borca i trenera je Ahmed Džananović. Osvajač Čelične rukavice iz 2014. Godine,  sa grupom od 15 boksera uglavnom mlađih, redovno trenira u objektu atomskog skloništa u Babinoj Rijeci. Zbog problema sa elektro instalacijama već šest mjeseci su bez električne energije. Kako bi uz minimalne uslove mogli trenirati nabavili su akumulatore. Kako smo saznali u resornoj gradskoj službi ovaj problem bi uskoro mogao biti riješen, čime će se omogućiti kvalitetniji trenažni proces.

„Ekipa trenutno broji između 15 i 20 aktvnih članova, uglavnom mlađih. Nemamo puno seniora. Među njima sam i ja. Nisam trenirao dvije godine, zbog povreda imao sam dvije operacije. U ring se vraćam 23. novembra na Memorijalu u Žepču. Nedavno smo gostovali u Beogradu. Demir Gulamić i Dinel Fejzić odradili su dobro svoje borbe. Izdvojio bi i mladog  početnika  Almedina Avdića koji je veliki potencijal. Marljivo treniramo i spremamo se za naredne nastupe. Iako radimo u teškim uslovima vjerujem da ćemo upisati još bolje rezultate“, izjavio je Ahmed Džananović.

Uz Ahmeda Džananovića takmičarsku ekipu čine: Dinel Fejzić, Emrah Arifović, Demir Gulamić i mladi Almedin Avdić. U BK Čelik marljivo se pripremaju i za Memorijal Jure Lozančić koji će održati u Žepču 23. novembra. Na ovom turniru protivnik Čelika biće BK Rijeka iz Hrvatske.

 

Izvor: zenicainfo.ba