Ženska kadetska reprezentacija BiH remizirala sa Srbijom u Zenici

Kadetske reprezentativke Bosne i Hercegovine remizirale su danas 2:2 sa vršnjakinjama iz Srbije u susretu odigranom u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Iako je u sastavu Srbije nastupalo i nekoliko starijih igračica koje su se ove sezone plasirale u elitni kvalifikacioni krug, izabranice Ilije Lucića su im uspješno parirale, te su ostvarile neriješen rezultat.

Bh. kadetkinje do prednosti dolaze u 17′. Marija Ana Milinković šutira iskosa sa lijeve strane protivničkog kaznenog prostora i pogađa suprotni ugao za 1:0.

Gošće izjednačuju u 25′ kad je Mina Čavić lob udarcem sa petnaestak metara poslala loptu iza leđa Anamarije Prljević.

Ista igračica donosi preokret Srbiji golom iz jedanaesterca u 29′.

U nastavku obje ekipe su stvorile nekoliko prilika, a najbolju nije iskoristila Milinković u 62′. Bh. napadačica je istrčala kontra napad i izašla sama pred golmanicu Srbije iskosa sa desne strane, a njen pokuša Katarina Anestić skreće u korner.

I selekcija Bosne i Hercegovine svoj drugi gol postiže iz penala, a precizna je bila Maja Jelčić u 68′.

Jelčić u 71′ snažno šutira sa oko 17 metara, ali pogađa prečku.

Po završetku susreta selektor Ilija Lucić je izjavio:

„Igrom ne možemo u potpunosti biti zadovoljni, ali čestitam igračicama na zalaganju. Bile su borbene. Čestitam i ekipi Srbije na dobroj igri. Njihova selekcija je nešto starija, imaju 9 igračica 2003. godište i nadam se da će napraviti dobar rezultat u elitnom krugu kvalifikacija. Mi spremamo ekipu za naredne kvalifikacije i ove provjere su nam veoma korisne.“

Drugi meč ove selekcije će u zeničkom Trening kampu odigrati 28. februara u 11:00 sati.

Bosna i Hercegovina-Srbija 2:2 (1:2)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sutkinja: Tanja Račić.

Pomoćne sutkinje: Aida Jusufović, Tamara Došen.

Golovi: 1:0 Milinković (17′), 1:1 M. Čavić (25′), 1:2 M. Čavić (29′, penal), 2:2 Jelčić (68′, penal).

Žuti kartoni: Huseinović, Balić (BiH), Kucinar, Andrić (Srbija).

Bosna i Hercegovina: Anamarija Prljević, Džejla Kožljak, Ajla Balić, Gloria Slišković, Jelena Pavlinović, Emma Kos, Ana Buhač, Maja Jelčić, Janica Filipović, Marija Ana Milinković, Enna Luković. Igrale su još: Anja Gačić, Berina Huseinović, Tamara Blagojević, Rajna Tešić. Selektor: Ilija Lucić.

Srbija: Ema Aleksić, Jovana Marjanović, Emilija Kucinar, Milica Beronja, Nina Čavić, Milica Stojić, Mina Čavić, Nina Matejić, Milica Andrić, Maša Milošević, Natalija Obradović. Igrale su još: Sofija Sremčević, Jana Stevanović, Katarina Antesić, Marija Rajić, Tijana Žarković, Anja Jestrović, Jefimija Škandro, Staša Đokić. Selektor: Dragiša Zečević.