Zmajevi nastavili s pripremama za kvalifikacione mečeve

Nakon što su se okupili u Trening centru Nogometnog saveza u Zenici i odradili prvi trening, nogometni A reprezentativci nastavili su sa pripremama za kvalifikacione mečeve sa Lihtenštajnom i Armenijom.

Robert Prosinečki se suočio sa nekoliko povreda, ali je istakao kako na raspolaganju ima 21 igrača i tri golumana, što mu je dovoljno za ove dvije utakmice. Među igračima koji konkurišu za ove reprezentativne akcije, vlada dobra atmosfera kao i obično. Dobro se radi i sa puno optimizma dočekujemo predstojeća dva meča.

“Mislim da su svi igrači dobro raspoloženi, bilo je nekih sitnih problema sa povredmama, ali mislim da je većina igrača je zdrava i svi jedva čekamo utakmicu i nadamo se osvajanju tri boda“, kazao je Marko Mihojević.
Sličnog razmišljanja je i Irfan Hadžić.

“Očekivanja su velika. Svi moramo dati maksimum u tim utakmicama da dođemo do šest bodova, odnosno dvije pobjede”, rekao je Hadžić.

Prije treninga kapitenu Edinu Džeki, predstavnici udruženja Srce za djecu oboljelu od raka, uručili su prigodan poklon, sliku reprezentacije izrađenu u drvetu. Igrači su sinoć u 20 sati i 30 minuta odradili i službeni, ujedno i posljednji trening prije utakmice sa Lihtenštajnom, koja se igra danas, od 20 sati i 45 minuta.

 

Izvor: zenicainfo.ba