Zmajevi odradili i drugi trening, dobra atmosfera među igračima

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je sa pripremama za mečeve sa Italijom u Zenici i Lihtenštajnom u gostima.

Nakon prvog treninga, izabranici Roberta Posinečkog odradili su i drugi trening u trening centru Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine. Trener u stručnom štabu, Gordan Ciprić istakao je da su igrači od prvog dana imali pozitivan odnos prema treningu, a da će sama utakmica protiv Italije za igrače biti dodatni motiv.

“Ja ne mogu vjerovati da sa igračima koji igraju za svoju zemlju moramo razgovarati o motivu. Mislim da je to deplasirano, oni će svojim radom na treningu i samoj utakmici dati odgovor na ovo pitanje”, rekao je Ciprić.

Gordan Cipirić

Svi mi smo profesionalci i trebamo se skupiti da odigramo dobru utakmicu protiv Italije, kazao je reprezentativac Armin Hodžić.

“Istina je da smo kao domaćini dosta jaki, a da se kao gosti nismo nešto pokazali. Desi se to ne znam zbog čega, ali se nadam dobroj utakmici protiv Italije i osvajanju sva tri boda”, zaključio je Hodžić.

Jedan od igrača koji je u odličnoj formi je i Luka Menalo.

“Ja sam spreman i mogu pomoći koliko zatreba, na selektoru je da odluči ko će igrati“, kazao je Menalo. Utakmica sa Italijom igra se u petak na Bilinom polju.

Luka Menalo

 

 

Izvor: zenicainfo.ba