“Zmajevi” u sjajnoj atmosferi na Bilinom polju deklasirali Finsku

U fantastičnoj atmosferi Bilinog polja reprezentacija BiH deklasirala je nemoćnu Finsku sa 4:1, i tako im se na pravi način revanširala za poraz iz Tamperea.

Zmajevi su odlično počeli utakmicu. Terenska inicijativa je na strani naših momaka od prve minute i igra se uglavnom na polovini Finaca.U 19. minuti iz igre je izašao povrijeđeni Višća, a ušao je Hajrović. Minut kasnije odličnu priliku imao je Kvržić, lopta odlazi pored stative. Naša reprezentacija je povela u 29. minuti golom povratnika u reprezentaciju Hajrovica. Na 2:0 povisio je kapiten Pjanić iz penala nakon što je jedan od igrača Finske igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Mogla je prednost domaćih biti i ubjedljivija, ali dobar pokušaj Hajrovića u nadoknadi odbranio je Hradecky.

Nošeni podrškom preko 10000 gledalaca Zmajevi su drugo poluvrijeme počeli u snažnom ritmu. Gojak je u 57. minuti šutirao sa vanjske strane mreže. Ova akcija je predhodila najljepšoj akciji na utakmici samo minut kasnije. Nakon duže opsade pred golom gostiju preciznim udarcem iskosa sa lijeve strane mrežu Hradeckya za 3:0 pogađa Pjanić. Finci su najbolju priliku za gol propustili u 62. minuti, slab u završnici je Pohjanpalo.
Bilino polje još jednom je “eksplodiralo” u 73. minuti, nakon gužve u šesnaestercu gostiju pogodio je Armin Hodžić za 4:0.  Šest minuta nakon gola “Zmajeva” gosti su u 79. minuti smanjili na 4:1 preko Pohjanpala. Do kraja utakmice nije bilo izglednijih šansi, te su reprezentativci BiH upisali sigurnu pobjedu.

 

Izvor: zenicainfo.ba