SPRIJEČITE SMRZAVANJE I KVAROVE

Uz pripremu vitalnih djelova automobila za nastupajuće hladne dane, vrijeme je da se posvetite kabini i opremi kako bi vama bilo udobnije, toplije i lakše.

Ukratko, najbolje bi bilo da obavite mali servis i budete sigurni da će sve „životne tečnosti“ u vozilu obavljati svoj posao kako treba i kada „udari“ debeli minus.

Sljedeća bitna stvar su dobri pneumatici adekvatni sezoni. Kada je to rješeno, vrijeme je da se obezbjedite i  vi u smislu komfora, ali i sprečavanja problema koji lako nastaju zimi ako niste dobro pripremljeni. Nije retkost da na ulici tokom zime vidimo vozače kako muče muku sa vlagom u kabini, otežanim otvaranjem vrata, odleđivanjem vozila, „šlajfovanjem“ po snegu, smrzavanjem i slično. Zato i sada podsjećamo na sitnice koje će vam mnogo značiti tokom zime.

Ove detalje možemo podeliti u dva segmenta: komfor i potreba. Kako biste u vožnji zimi imali što manje poteškoća, vodite računa o zimskoj tečnosti za vetrobran, patosnicama, kederima, anti-led tečnosti za bravice, sredstvima protiv magljenja, grijačima sjedišta. Ono šta je neophodno da imate u prtljažniku su: sredstva za trakciju, kozmetika (sprej za odleđivanje stakala, sredstvo za odbijanje vode, WD-40…), rukavice i kabanicu, metlicu za sneg i lopatu.