10. jubilarne „Travničke večeri“

U Travniku je održano jubilarno 10. izdanje kulturne manifestacije „Travničke večeri 2016 – sajam kulture“ . I ove godine ova manifestacija donijela je niz zanimljivih sadržaja. Jubiralno izdanje započelo je „Uličnim performansom“ u kojem su nastupili KUD „Borac“ Travnik, Tamburaši Centra za kulturu Travnik, Plesni studio „Prijatelji djece Maya“ i Centar za edukaciju mladih (CEM) koji je u središtu grada postavio svoj Healthy mobil bar (Zdravi mobilnI bar).
Zdravi mobilni bar je aktivnost koja se sprovodi kroz program „Stil života bez alkohola“, a sve u cilju zaštite i kreiranja zdravog i sigurnog okruženja za mlade ljude u bh. društvu.
Ljubitelji muzike imali su priliku da poslušaju koncert Željka Krakana pod nazivom „Da nam Travnik ostane lijep“,a nastupili su i gosti Safet Beganović i Taik Ganić. Bend Mustra Orchestra obradovao je sugrađane koncertom ispred parne lokomotive „Ćiro“ u središtu grada.

mustra_orchestra_travnicke-veceri

U realizaciji sadražaja čiji je cilj da Travničanima i gostima grada ljetne dane ispune zanimljivim sadržajima učestvovali su Centar za kulturu Travnik, Zavičajni muzej Travnik , Gradska biblioteka, Pozorište Travnik, CEM, KUD „Borac“, Asocijacija muzičkih djelatnika, Plesni studio „Prijatelji djece Maya“ i Udruženje proizvođača rukotvorina i suvenira Travnik (PRST).
Tokom petnaest dana organizovano je desetak različitih sadržaja, od koncerata, preko pozornišni performansa, do izložbi, pozorišnih predstava, projekcija dokumentarnih filmova i kreativnih radionica.