Dan policije ZDK: Odata počast poginulim pripadnicima MUP-a

Povodom 15. maja Dana policije ZDK, danas je u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova, na spomen ploču položeno cvijeće i proučena fatiha za sve poginule pripadnike MUP-a.

S obzirom na aktuelnu situaciju sa koronavirusom i ove godine je izostala centralna svečanost obilježavanja Dana policije, ali na ovoj način je odata počast svim poginulim pripadnicima MUP-a.
„Mi smo u protekloj godini bili propraćeni pandemijom koronavirusa, ali i dodatnim aktivnostima praćenja naših sugrađana u samoizolaciji, te poduzimanjem mjera i preventivnih i represivnih prema poštivanju, odnosno nepoštivanju epidemioloških mjera i mislim da je policija ZDK još jednom pokazala visok nivo profesionalizma kako bi posljedice bile što manje. Redovni rezultati i redovni poslovi su obavljani uspješno i mi stanje ocjenjujemo pozitivnim”, kazao je Semir Šut policijski komesar Uprave policije ZDK. Povodom Dana policije 120 služnenika darovalo je krv u Kantonalnoj bolnici Zenica, a tokom današnje kratke svečanosti obilježavanja Dana policije objelodanjene su i namjere da se ispred sjedišta Ministarstva izgradi spomen obilježje svim poginulim pripadnicima MUP ZDK.

 

Izvor: zenicainfo.ba