Forum građana Zenica: Obilježavanje godišnjice Povelje Kulina bana

Forum građana Zenice u kontinutetu od 2003. godine organizuje prigodne manifestacije povodom obilježavanja godišnjice Povelje Kulina bana, izuzetno značajnog historijskog dokumenta iz 1189. godine koji svjedoči o višestoljetnom postojanju i prošlosti naše države.

Zbog prisutnosti širenja epidemije korona virusa Forum građana Zenice će za razliku od prošlih godina ove godine na simboličan način obilježiti 831. godišnjicu Povelje Kulina bana. Ovo obilježavanje će biti održano uz preduzimanje svih propisanih mjera zaštite.

Na dan potpisivanja Povelje Kulina bana u subotu, 29. augusta 2020.godine, u Parku Kulina bana sa početkom u 10:00 sati prirediće se kraći program u okviru kojeg će se pomenuti značaj Povelje Kulina bana, te saopštiti sadašnje i buduće aktivnosti Foruma građana na promicanju našeg kulturno-historijskog nasljeđa.  Na spomen ploču Kulinu banu postavljenu 2003. godine položiti će se cvijeće. Ovom skupu pisutvovati će članovi rukovodstva Foruma građana Zenice, a pozivaju se i mediji da zabilježe ovaj događaj.

Zbog trenutne situacije u našem gradu i čitavoj državi i ovom prilikom apelujemo na naše sugrađane da dosljedno provode propisane mjere lične i kolektivne zaštite na sprečavanju daljeg širenja epidemije korona virusa.

BUDIMO ODGOVORNI, ČUVAJMO SEBE I SVOJE NAJBLIŽE !