Foto: Gradska kafana otvorena sedmicom italijanske kuhinje

Nakon više od godinu dana radova na adaptaciji, Gradska kafana u Zenici primila je prve goste. Naime, sinoć je otvorena sedmica italijanske kuhinje, a samim tim i početak rada ovog ugostiteljskog objekta.

Objekat koji je bio u izuzetno lošem stanju, večeras je zasjao novim sjajem.

– Našim gostima nudimo dječiju igraonicu, poklon šop, piceriju sa orginalnim italijanskim receptima, italijanski restoran i gradsku kafanu, kaže investitor Fikret Lulo Seković i dodaje kako je ovo jedan veliki korak približavanja italijanske kuhinje građanima Zenice.

– Već sada imamo zaposleno 30-ak radnika, a iskreno se nadam da ćemo do ljetne sezone taj broj podići na 40 uposlenih, kaže Seković.

Nakon 15-to godišnjeg rada u Italiji Rijad Kravić se vratio u Zenicu i u Gradskoj kafani biće zadužen za spravljanje italijanskih jela.

 Italijanska kuhinja je jedna od najjednostavnijih na svijetu, a po mom mišljenju jedna od najboljih. Mi ćemo ovdje koristiti najbolje sastojke i nemoguće je da hrana ovdje neće biti dobra, kaže Kravić.

Ovom događaju prisustovao je i Carlo Marcotulli ispred italijanske ambasade u Bosni i Hercegovini.

– Sa ovim programom italijanske kuhinje koji će trajati sedam dana, mi građanima Bosne i Hercegovine i Zenice želimo da prikažemo jedan od vodećih utjecaja italijanske kulture, a to je kuhinja, kazao je Marcotulli.

Moderno uređen objekat Gradske kafane danas će početi primati goste, a zvanično otvorenje očekuje se za otprilike sedam dana.

 

Izvor: zenicainfo.ba