FOTO: “Rad policije u zajednici” – Štićenici Servis centra Udruženja “Dlan” posjetili Policijsku stanicu Crkvice

Korisnici zeničkog Udruženja „Dlan“ danas su u okviru aktivnosti njihovog Servis centra, posjetili Policijsku stanicu „Crkvice“.

Posjeta je upriličena u okviru projekta „Rad policije u zajednici“. Korisnici su imali priliku vidjeti kako izgleda prostor i  tehnička oprema  policijske stanice, a nakon druženja uz zakusku, krenuli su službenim policijskim vozilima u obilazak grada.

„Policijska stanica „Crkvice“ kontinuirano sarađuje sa odgojno obrazovnim ustanovama a u posjetu nam dolaze djeca svih uzrasta. Djeci je policija interesantna zbog uniforme, opreme i službenih  vozila a mi im nastojimo pokazati sve što ih zanima te ih upoznati sa našim načinom rada. Saradnja će se nastaviti kroz projekat „Rad policije u zajednici“, rekla je Lejla Zatagić, policajka  PS “ Crkvice“.

Lejla Zatagić

Selvedin Dedić, direktor Udruženja „Dlan“ i Servis centra je istakao značaj ovakvih posjeta za njihove korisnike, njihovu socijalizaciju posebno u vrijeme pandemije. „Današnja posjeta je samo jedan dio kontinuiranih aktivnosti. Osim saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova ZDK mi očekujemo i saradnju sa svim ostalim ustanovama u gradu“, rekao je Dedić.

Selvedin Dedić

Udruženje „Dlan“ danas je uručilo i zahvalnice Policijskoj stanici„Crkvice““ i MUP-u ZDK.

 

Izvor: zenicainfo.ba