Grad Zenica donirao krevete i opremu za smještaj za potrebe udruženja

U Omladinskom naselju Nemila danas je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, uručio 50 kreveta predstavnicima udruženja.

Naime, riječ je o ustupanju u vlasništvo 50 kompleta opreme za smještaj (kreveti, jastuci, pokrivači i drugo) udruženjima na teritoriji Grada Zenica, čija nabavka je izvršena u periodu pandemije uzrokovane koronavirusom za potrebe opremanja izolatorija, a koje potrebe su prestale postojati.

Prema riječima gradonačelnika Fuada Kasumovića, na sreću, nije bilo potrebe da se ovi kompleti koriste za potrebe izolatorija.

– Hvala Bogu građanima nije trebalo u najvećem jeku pandemije, koja je, nadam se, iza nas. Da ovo ne bi stajalo ovdje bespotrebno, Gradska uprava sa mnom na čelu je odlučila podijeliti komplete. Ovo je još jedan od način da se unaprijedi rad udruženja. Otkako sam došao, Gradska uprava i finansijski pomaze udruženja jer želim da građani što više vremena provode u prirodi. Svi kompleti su novi, a to će planinari i građani, ali i gosti iz drugih gradova koristiti u zdravlju i rahatluku – kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Udruženja kojima je oprema ustupljena su Samostalna služba spašavanja Grada Zenica (5 kompleta), Interventna spasilačka služba Zenica (5 kompleta), Udruženje Lovačka organizacija „Zmajevac“ Zenica (10 kompleta), Udruženje boraca Vrselje (10 kompleta), Odred izviđača „Safet Ribić“ Nemila (5 kompleta), Planinarsko društvo „Čolan“ Zenica (5 kompleta), Udruženje građana „Bagi“ Hece (5 kompleta) i Udruženje Lovačka kuća Kotlovac, Lokvine (5 kompleta).

Inače, Prijedlog Odluke o ustupanju opreme za smještaj udruženjima na teritoriji Grada Zenica usvojen je na posljednoj sjednici Gradskog vijeća Zenica.

 

Izvor: zenica.ba