Gradonačelnik Fuad Kasumović primio ambasadoricu Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima primio je jučer ambasadoricu Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini, njenu ekselenciju Avgustinu Cvetkovu – Karabaševu.

Prijemu su prisustvovali predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica Goran Bulajić i zvaničnici Ministarstva vanjskih poslova Republike Bugarske.

Gradonačelnik Fuad Kasumović i ambasadorica Avgustina Cvetkova – Karabaševa su ovom prilikom, između ostalog, razgovarali o projektu koji je uz finansijsku podršku Ambasade Republike Bugarske uspješno implementiran u zeničkom vrtiću “Dunja”.

Također je izražena volja za nastavkom saradnje, posebno kada se radi o projektima kojima bi zajednički konkurisali za sredstva evropskih fondova.

Gradonačelnik Kasumović zahvalio je ambasadorici Cvetkovoj – Karabaševoj na podršci i podsjetio da je Republika Bugarska prva zemlja koja je priznala nezavisnost Bosne i Hercegovine.

“Ovo je nastavak prijateljske saradnje između Grada Zenice i Republike Bugarske. Zahvaljujući Ambasadi Republike Bugarske realizovan je projekat “Obrazovanje za najmlađe”, u sklopu kojeg je nabavljen namještaj i instalirana LED rasvjeta u vrtiću “Dunja”, što je poboljšalo uslove boravka za 120 mališana ovog vrtića”, istakao je gradonačelnik.