Gradonačelnik Kasumović: Ispoštovali smo sve naredbe viših nivoa, pa i više od toga kako bi zaštitili naše građane

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović povodom pandemije koronavirusa obratio se danas građanima putem sredstava informisanja. Tom prilikom, zahvalio se građanima Zenice, što se u najvećem broju pridržavaju mjera, uputa i naredbi koje su u pogledu borbe protiv COVID -19 virusa donijete sa viših nivoa vlasti.

“Grad Zenica prednjači u mjerama poduzetim na subijanju pandemije. Gradska uprava ispoštovala je sve naredbe sa viših nivoa vlasti. Činimo maksimum i učinit ćemo i još više, sve s ciljem kako bi zaštitili naše građane jer ljudski životi nemaju cijenu. Lokalne zajednice, gradske vlasti, kantoni… su tu, da osiguraju logističku podršku našim zdravstvenim radnicima, kako bi cijela zajednica što bezbolnije prebrodila ovu krizu. Stava sam, da sada trebamo da gledamo kako da pomognemo jedni drugima i onima koji su najizloženiji i najugroženiji ovom virusu, a to su medicinari, apotekari, trgovci, policajci, vatrogasci, vozaći, kao i rudari i drugi koji rade herojske poslove”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Grad Zenica će u narednih dan – dva, Ministarstvu unutrašnjih poslova ZDK na upotrebu predati izlolatorij u Omladinskom naselju Nemila, gdje je osiguran smještaj za najmanje 50 lica koja se ne budu pridržavala mjera samoizolacije.

“Počeli smo pripremu Gradske arene za smještaj oboljelih lica, a dragog Boga molimo da nam taj objekat ne zatreba u te svrhe. Nabavili smo aparate za deratizaciju i u narednim danima, 15 pripadnika Samostalne službe sapašavanja Grada Zenica će započeti sa mjerama deratizacije gradskih trgova, ulica, parkova, klupa, prostorija… Pripramamo set mjera za podršku svima koji budu nabavljali sadni materijal”, istakao je Kasumović.

Gradonačelnik Zenice i ovom je prilikom apelovao na sugrađane da se ostanu u svojim kućama i stanovima jer je to “jedini spas da sačuvate sebe i one koje volite”.

“Izdržimo. Budimo odgovorni jedni prema drugima jer drugog lijeka za ovaj virus nema. Nemojte dozvoliti da se pandemija brzo raširi i da svoje namilije ne možete smjestiti u bolnicu. Naš narod ima snage za ovo, prošli smo u prošlosti kroz teže muke i zato trebamo nastaviti sa poštovanjem svih mjera koje se odnose na pandemiju koronavirusa”, sugrađanima je poručio Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

 

Izvor: zenica.ba