Investitori iz Emirata zainteresovani za ulaganje u Zenicu

Potencijalni investitori iz Ujedinjenjih Arapskih Emirata zainteresovani za ulaganje u Zenicu, danas su ponovo posjetili Gradsku upravu, gdje su s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem i saradnicima održali radni sastanak.
U razgovoru s gradonačelnikom Kasumovićem i saradnicima, potencijalni investitori upoznati su o potencijalima grada, aktuelnim projektima i privrednom ambijentu u gradu Zenica.

Poseban fokus bio je na upoznavanju investitora o novoj Poslovnoj zoni “Zenica –jug”, veličini zone i njenoj namjeni.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je istakao da se radi o poslovno rekreativnoj turističkoj zoni, pogodnoj za izgradnju savremenog kompleksa sa različitim sadržajima poput hotela, shopping ili outlet centra, zabavno – rekreativnim sadržajima i sl.

Potencijalni investitori su izrazili interes za ulaganje u sektor proizvodnje i trgovine.
Ipak, najviše interesovanja su pokazali za izgradnju outlet centra, navodeći da su već ranije s predstavnicima jedne finske kompanije razgovarali o projektu izgradnje outlet centra u Zenici.

Gradonačelnik je naglasio kako će Gradska uprava biti na raspolaganju zainteresovanim investitorima po pitanju svih pojašnjenja i provođenja potrebnih procedura koje prethode ulaganju.