Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Zenica za 2020. na sjednici GV u četvrtak

U četvrtak, 29. aprila ove godine s početkom u 10,00 sati održat će se deveta redovna sjednica Gradskog vijeća Zenica.

Vijećnici će razmatrati 15 tačaka.

Na dnevnom redu su: Prijedlog Odluke o preuzimanju zemljišta iz posjeda JU OŠ „Ahmed Muradbegović“ Zenica za potrebe izgradnje ambulante u KO Pojske, Prijedlog Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana „Centar I“ sa grafičkim prilogom kao sastavnim dijelom Odluke te Prijedlog Odluke o subvencioniranju troškova grijanja.

Vijećnici bi se trebali izjasniti i o izvještajima o radu Gradskog pravobranilaštva Zenica za period 01.01.-31.12.2020. godine, JU Centar za socijalni rad Zenica u 2020. godini, JU „Dom-porodica“ Zenica za 2020. godinu, kao i JU Dom za stara lica Zenica.

Pred vijećnicima je Analiza opravdanosti izgradnje, upravljanja i korištenja podzemnih garaža na području Grada Zenica i Projekat izgradnje objekta/kompleksa Autobuske stanice u Gradu Zenica i modernizacije javnog prevoza putnika.

Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Zenica za 2020. godinu i Informacija o radu Policijske uprave I Zenica sa ocjenom stanja bezbjednosti za period januar-decembar 2020. godine također su na dnevnom redu ove sjednice.