Javna priznanja općine Breza

U povodu 6. aprila – rođendana Breze, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj su uručena javna priznanja – Nagrada i Plaketa Breze. Meliha Beširević, zamjenik općinskog načelnika Halila Tuzlića, u prigodnom obraćanju je podsjetila da je Breza kroz svoju historiju proživjela mnoge teške trenutke te dodala kako datumi kao što je 6. april podsjećaju na činjenicu da su u Brezi uvijek živjeli ljudi koji su spremni boriti se za afirmisanje univerzalnih ljudskih vrijednosti.

Dodijeljena javna priznanja općine Breza

Ovogodišnji dobitnici priznanja „Nagrada Breze“ su Ševko Jusić, predsjednik Mjesne zajednice Breza, Almir Salkić, pomoćnik komandira za kriminalitet u Policijskoj stanici Breza i Hasan Tahirović, predsjednik Skupštine općine Breza u periodu od 1984. do 1986. godine.

Odlikovanja „Plaketa Breze“ uručena su Organizaciji porodica šehida i poginulih boraca, Esadu Solaku, zapovjedniku Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo, Centru za socijalni rad i Ćazimu Botiću, ratnom komandantu. Najveća općinska priznanja dodijelili su Meliha Beširević i Miro Vrljičak, predsjedavajući Općinskog vijeća.