Konkurs za prijem u Studentski centar bit će otvoren 30. augusta

Konkurs za prijem studenata u Studentski centar bit će otvoren 30. augusta i trajat će mjesec dana.

Sa ovom praksom, u Studentskom centru, započeli su prije tri godine kako bi studentima omogućili da na trećem roku steknu uslove za prelazak u narednu akademsku godinu.

„Kriteriji su uobičajeni kao i ranijih godina a to je da svaki student ispunjava na vrijeme sve svoje studentske obaveze a koristim priliku i pozivam sve studente koji izaberu neki od fakulteta Univerziteta u Zenici da konkurišu za smještaj u našem centru“, kaže Dino Eminović, direktor Studentskog centra u Zenici.

Iako je pandemija usporila sve sfere naših života u ovom centru se užurbano radilo kako bi se poboljšali uslovi boravka svim studentima. Uređene su sobe a u svakoj od njih dostupan je i internet. „Naš dom na početku bio je stavljen u funkciju Civilnoj zaštiti i mislim da smo bili na visini zadatka. Naravno, da smo imali gubitke kao i sve ustanove, ali se situacija popravila. Prošlu akademsku godinu započeli smo normalno uz strogo poštivanje svih epidemioloških mjera koje su donijele dobre rezultate pa se nadamo da će tako biti i ove godine“, dodao je Eminović.

Smještajni kapaciteti Studentskog doma su 220 kreveta a cijena ostaje ista kao i ranijih godina, 106 konvertibilnih maraka.

 

Izvor: zenicainfo.ba