Održana radionica o pravima i obavezama poslodavaca u postupku inspekcijskog nadzora

Udruženje poslodavaca FBiH danas je u prostorijama Razvojne agencije ZEDA, u Poslovnoj zoni Zenica 1, organizovalo radionicu o pravima i obavezama poslodavaca u postupku inspekcijskog nadzora.

Predavač je bio iz Uprave za inspekcijske poslove, a radionica je u Zenici bila još jedna u nizu, koju je organizovalo Udruženje poslodavaca FBiH u svim regionalnim centrima većeg bh. entiteta, kažu organizatori.

“Naše Udruženje prepoznalo je potrebu za edukacijom naših članova na ovu temu i smatramo je veoma značajnom, jer se razgovaralo o pravima i obavezama poslodavaca u postupku inspekcijskog nadzora, zatim o značaju ovog nadzora, kao i o načinu njegovog obavljanja”, navodi Husein Al-Baldawi iz Udruženja poslodavaca FBiH, dodajući da je njihovo Udruženje u cilju što bolje edukacije poslovnih subjekata publikovalo i priručnik, koji se može preuzeti u elektronskoj formi na zvaničnoj web stranici ovog Udruženja.

“U svim gradovima, u kojima smo organizaovali ove radionice, odziv je bio izuzetno veliki, a sami poslodavci su iskazali mišljenje da im je ova edukacija bila od izuzetnog značaja”, naglašava gospodin Al-Baldawi.

 

Izvor: zenicainfo.ba