Otežan saobraćaj zbog obnavljanja horizontalne signalizacije u Zenici

Otežan promet vozila i saobraćajne gužve nastale su zbog obnavljanja horizontalne signalizacije, koja se često obavlja u vrijeme kada je intenzitet saobraćaja na gradskim ulicama povećan.

Pune, isprekidane i zaustavne linije samo su jedan dio oznaka koje čine horizontalnu signalizaciju, čije je iscrtavanje počelo na području Zenice.

Pitali smo naše sugrađane da li je izvođenje ovih radova poželjno raditi u toku radnog vremena ili ipak u toku noći, kada je saobraćaj smanjen.

„Izvođenje radova treba biti u toku dana jer je prikladnije ali je onda saobraćaj gust. Ipak, sve to zavisi od izvođača radova, kako oni planiraju. Saobraćaj i dalje ide, a naši sugrađani ne znaju stati i dati prvenstvo prolaza vozačima. Što se tiče radova, nadam se da će brzo biti završeno“, izjavio je sugrađanin.

„Iscrtavanje bi bilo poželjno da se radi noću jer se saobraćaj danju zaustavlja i ometaju se ljudi koji idu na posao“,  riječi su našeg sugrađanina.

„Radovi trebaju da se izvršavaju u toku radnog vremena jer je navečer hladno vrijeme i sporije se suši, a i bezbjednije je raditi u toku dana nego u toku noći“, rekao je naš sagovornik.

Građani i učesnici u saobraćaju mole se za strpljenje na lokacijama gdje se izvode radovi te da ne ometaju uposlenike kako bi se iscrtavanje signalizacije završilo u što kraćem roku.

 

Izvor: zenicainfo.ba