Otkazan izbor sportiste godine Grada Zenica

S obzirom na činjenicu da je izbor sportiste Grada Zenica za 2019. godinu zakazan za 6. februar (četvrtak) u BNP u Zenici, isti se odgađa do daljnjeg, a radi novonastale situacije oko Budžeta Grada Zenica za 2020. godinu.

Imajući u vidu da je Sportski savez servis Gradske uprave, Komisije za sport, te svih klubova/članica koji egzistiraju u Gradu Zenica, ovim putem apelujemo na Gradsko vijeće i Gradonačelnika da iznađu modalitet kojim bi Budžet u što kraćem roku bio operativan, kako bi sportski kolektivi mogli planirati svoje redovne troškove i troškove takmičenja, kao i Sportski savez kada je u pitanju manifestacija Izbor sportiste Grada Zenica, i ostale aktivnosti kojima se bavi.

Napominjemo da se na održavanje tematske sjednice o sportu čeka od mjeseca septembra, a na kojoj bi trebali da se donesu određeni zaključci, koji bi uveliko olakšali funkcioniranje sporta u gradu.

Sportski savez imao je namjeru da manifestacija izbor sportiste Grada Zenica za 2019. godine bude u potpuno novom ruhu, odnosno svijetlu, ali zbog trenutne situacije odlučili smo da istu odgodimo. Novi datum održavanja iste bit će blagovremano objavljen, a neposredno je vezan za naredne korake Gradskog vijeća i Gradonačelnika, koje bi ovom prilikom pozvali na zdrav razum, jer zbog trenutne blokade ispaštaju mnogi sportski kolektivi i sportisti u našem gradu.

Također, obavještavamo sportske kolektive da je produžen rok za dostavljanje aplikacija za Izbor sportiste do 10.02.2020.godine.

Sportski savez Grada Zenica