„Pharamamed“ bilježi rast na domaćem i ino tržištu za 11 posto

Kompanija Pharmamed je u toku 2015. godine zabilježila pozitivne poslovne rezultate. Ukupni rast prometa, na domaćem i inostranom tržištu iznosi 11 posto. Posebno treba naglasiti činjenicu da je u „Pharmamedu“ tokom 2015. zaposleno 10 novih radnika, te da je velikom broju mladih stručnjaka omogućeno sticanje dodatnih znanja kroz programe stručnog usavršavanja. Stabilan rast, i potrebe za kapacitetima, inicirali su investiciju u vrijednosti od preko 6.000.000 KM, koja je uspjesno realizovana u 2015. godini, čime su osigurani dodatni skladišno – proizvodni pogoni.

-Ukupan asortiman proizvoda se stalno širi tako da sada imamo preko 200 proizvoda. U segmentu proizvodnje herbalnih proizvoda „Pharmamed“ je apsolutni lider na domaćem tržištu. Kvalitet proizvoda je osiguran kroz implementaciju nekoliko međunarodnih standarda.- kazao nam je Sanjin Kotlica, direktor „Pharmameda“.

Na inostranim tržištima u 2016. godini u ovoj kompaniji planiraju značajan rast jer je uspješno završena registracija proizvoda na nekoliko tržišta, od kojih se izdvajaju Turska,
Hrvatska, Oman, Tunis i Albanija.

-Tako da će se i ove zemlje pored Azerbejdžana, Srbije, Makedonije, Kosova, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta, Katara, Jordana, Jemena, Libanona, Maroka, Australije i SAD naći na listi zemalja u kojima se nalaze naši proizvodi. – ističe direktor Kotlica.