Počelo asfaltiranje pješačke staze u Perinom Hanu

U mjesnoj zajednici Perin Han počeli su radovi na asfaltiranju pješačke staze u dužini od 1 000 metara.

Predsjednik mjesne zajednice, Alija Beganović, ističe da je riječ o realizaciji projekta kojeg su mještani dugo vremena čekali, te da će nova pješačka staza uveliko olakšati kretanje pješaka i povećati sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

„Danas su počeli radovi na asfaltiranju pripremljenog dijela pješačke staze, koja je u ukupnoj dužni negdje oko 1 000 metara. Radovi se finansiraju iz budžeta Grada Zenica. Inače, ogroman je značaj pješačke staze za mještane Perin Hana, budući da se pješačka staza u svojoj dužini proteže duž centralnog dijela mjesne zajednice, gdje su smješteni najbitniji objekti za funkcionisanje ovog prigradskog naselja, kao što je škola, ambulanta, pošta, džamija i apoteka, te nekoliko maloprodajnih objekata“, kaže Alija Beganović.

Nova pješačka staza ujedno će podići nivo bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju u ovom dijelu ulice Bistua Nuova.

„Realizaciju ovog projekta mještani su tražili dugi niz godina, te koristim ovu priliku da u svoje i ime svih mještana Perin Hana zahvalim gradskoj upravi i gradonačelniku koji su imali sluha i obezbijedili sredstva kako bi ovo pitanje konačno bilo riješeno“, dodao je Alija Beganović.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 330.000 konvertibilnih maraka, a izvođač radova je preduzeće „Špic beton“.

 

Izvor: zenicainfo.ba