Pokloni za učenike Srednje škola za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje iz Zenice

U okviru redovnih aktivnosti Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine pružanja podrške i pomoći školama i ustanovama, generalni sekretar Adnan Džemidžić sa saradnicima danas je uručio poklone za učenike JU Srednja škola za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje iz Zenice.

Osnovna djelatnost škole je obrazovanje, odgoj i osposobljavanje učenika koji zaostaju u psihičkom i fizičkom razvoju i koji nisu u stanju savladati programske sadržaje redovne srednje stručne škole.

Direktorica ove ustanove Nadira Polimac smatra da je svaki znak pažnje za učenike veoma značajan:

„Srdačno se zahvaljujem u svoje ime i u ime učenika ove škole Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH na izdvojenom vremenu. Svaka pomoć ovoj djeci je dobro došla. Sama riječ nešto znači, a kamoli poklon koji njih usrećuje i ravna sa učenicima redovnih škola. To su djeca koja su željna ljubavi i pažnje. Oni sebi ne mogu da priušte ono što druga djeca mogu i ovi pokloni će im sigurno uljepšati praznične dane.“

NS/FS BiH kao društveno odgovorna organizacija će nastaviti sa pružanjem podrške svim ugroženim kategorijama širom Bosne i Hercegovine.

 

NFS BIH